Återupptagen behandling

Nu börjas det igen, cellgifter.

En dyr medicin. Varje kapsel kostar mellan 600-700 kr per styck. Jag tar en innan varje omgång med cellgifter för att slippa illamående. Detta blir min åttonde och förhoppningsvis min sista.

Jag har haft ett uppehåll sedan mitten av januari. Det har varit välbehövligt. Jag var väldigt svag då och de var tvungna att avbryta för att jag var för svag. Denna gången ska tydligen bli den sista. (Med min tur så får man se).

Jag skulle ha fått strålbehandling idag men den skjuts upp till imorgon för att cellgiftsbehandlingen drar ut på tiden. Skönt att personalen är bra och flexibla och att det går att andra tider med mycket kort varsel.

Orsaken till att behandlingen tog tid var att de hittade blod i urinen. Då blir det inga cellgifter. För att kolla om det var tillfälligt eller av med permanent karaktär så tar jag en tablett för att sedan lämna ett nytt urinprov efter en timme. När tiden hade gått så hade även blodet försvunnit så jag kunde få cellgifterna. Alla små saker gjorde att behandlingen som borde ha tagit ca 4,5 timmar tog 7 timmar.

Det är skönt att vara igång med behandlingar igen så att jag kan få ett slut på detta och kunna återgå till ett normalt liv igen. Jag längtade faktiskt till den här dagen även fast jag vet att det kommer bli jobbigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *