Tiden mellan behandlingar

Vad ska man göra de dagar man inte har cellgiftsbehandling eller något annat sjukhusbesök? Tiden känns ganska lång ibland.

Jag får mycket cellgifter, under två dagar var tredje vecka. De dagarna är heldagar så då kan jag inte göra något annat. Övriga dagar så har jag besök hos samtalsterapeut, omläggning av piccline, lämna blodprov, läkarbesök eller annat besök på sjukhus. Det är många dagar som jag gör något liknade men nu när jag börjar känna mig bra igen och det är helg med några dagar kvar till nästa omgång cellgifter.

Vad kan man göra? Jag är för infektionskänslig för att gå på teater eller likande men för pigg för att bara sitta i TV-soffan. Jag äger ingen bil så för att göra annat utanför dörren än att ta promenader innebär buss dvs risk för smitta. Om jag blir förkyld så riskerar det att ställa in behandlingen och därmed göra att det tar längre tid för mig att bli fisk och återställd.

Tiden mellan behandlingarna är ibland väldigt trist och tråkig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *