Gifternas verkan

Cellgifter är starka saker, det märks. Kroppen reagerar ganska kraftigt och beter sig annorlunda mot vad den brukar. Tumören minskar i storlek. En massa biverkningar finns, vissa håller i sig längre än andra.

Knölen har varit så stor så det har ibland varit obekvämt att ha ha på sig glasögonen. Skalmen har tryckt på knölen och gjort ont. Jag har därmed tagit av mig glasögonen ibland bara för att ha lite mindre ont. Nackdelen har då varit att inte sett bra och spänner mig för att se vilket ger huvudvärk. Vad ska man välja, värk pga skalm eller ansträngning? Självklart har jag ätit värktabletter för att minska smärtan.

Knölen har varit så stor så att skalmen inte hamnar rätt när jag sätter på mig glasögonen utan den har hamnat nere på örat. Inget stort problem att lagga den rätt men det innebär att jag flyttar skalmen och drar ut ytterörat från skallen. Problemet löst men det är irriterande.

Igår vid ett tillfälle när jag satte på mig glasögonen så hamnade skalmen på rätt ställe med en gång. Jag tänkte inte så mycket på det utan det var väl bara turen som infann sig.

Idag så hände samma sak igen. Jag var då tvungen att testa lite mer. När jag lyckades 9 av 10 gånger så insåg jag att det inte var tur. Jag går till spegeln för att titta på knölen och se om den har minskat.
Jag får nästan en chock där och då. Knölen är betydligt mycket mindre än vad den var för en vecka sedan. Den finns där och syns men det känns som att den är hälften så stor mot innan cellgiftsbehandlingen.

Jag pratar med min sambo som säger samma sak. Den är mindre.
Det tog ett litet tag men sedan kom tårarna. Det var lyckotårar tillsammans med chock, överraskning och jag vet int vad. Alla glädjekänslor kom samtidigt och det blev för mycket för mig att hantera då.

En annan positiv sak är att jag har dragit ner på smärtstillande tabletter. De behövs inte lika många längre för knölen trycker inte lika mycket tack vare att den är mindre.

Bilderna gör inte känslan rättvisa. Det syns att knölen är mindre men min känsla av minskningen är betydligt mycket större.

Ja, jag har rakat bort håret för jag vill inte se mig själv tappa det. Hellre ständigt skallig än att se tussar ramla. Som ni ser så har jag ännu inte tappat något hår.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *