Svag

Jag har nog aldrig känt mig så svag och orkeslös som jag gjorde i helgen.

Det är 4-5 dagar efter cellgiftsbehandling. Medicinen är stark och bryter ner mig men jag får medicin som ska återuppbygga mig. Jag känner att jag är att jag är svag, seg och orkeslös. Det närmaste jag kan beskriva det är som att jag har ätit på flera dagar trots att jag äter 5-6 normalportioner per dag.

Vad jag orkar med när det är som värst är: gå upp ur sängen till toa eller att äta men i övrigt inte mycket. I söndags var det värsta jag har upplevt i hela mitt liv. Vi åt lunch. Jag bad sambon att vara tyst för det tog för mycket energi till att lyssna på henne. Om jag dessutom skulle processa det hon sa så hade jag inte orkat att äta. Det jag orkade med var att lyfta gaffeln till munnen, tugga och svälja. Efter lunchen så behövde jag vila i ca 30 minuter. Det värsta är att det vara så i några dagar i sträck. Jag känner igen symptomen men de är ändå inte trevliga att uppleva.

Normalt sett så brukar jag gå på promenad som är 2-4 km (innan cancer 10 km). Nu orkar jag knappt att klä på mig så att jag inte kommer att frysa. Ja, jag fryser väldigt lätt nu. Klädsel som jag hade vid -20 förr om åren använder jag redan vid -5 eller kanske ännu varmare.

Trots att jag äter så mycket som jag gör så känns det som att kroppen inte orkar med att ta hand om cancer, mediciner, operationssår, humöret med mera samtidigt. Jag äter inte för mycket, tappar ca 1-1,5 kg den första tiden efter behandling innan jag går upp igen för att vara tillbaka på min ursprungsvikt igen lagom till nästa behandlingsomgång.

Det är planerat fyra behandlingar till. Det tar på mig så jag skulle vilja att det var färre men samtidigt vill jag bli kvitt skiten en gång för alla. Julen är inställd i år. Behandling veckan innan jul dvs troligtvis kommer det att vara en svag period lagom till julafton.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *