Tredje dagen på tredje behandlingen med cellgifter

Idag är en dålig dag.
Är det synd om mig? Nej, det är det inte. Jag får en väldigt bra behandling som gör allt för att döda cancern och jag har en underbar sambo som hjälper mig här hemma. Tack Camilla för allt som du gör.

Varför är det en dålig dag idag?
Jag mår alltid riktigt dåligt dag 3 i en behandlingsvecka. Det är tredje gången jag fått cellgiftsbehandling nu. Första och tredje är samma mediciner, andra och fjärde är lite annorlunda mot de andra. Det gör att jag mår lite olika de olik perioderna.
Denna perioden är jag mer psykiskt trött medan de andra behandlingen gör mig mer fysiskt trött.Det värsta med den har perioden är att jag har en fruktansvärd hicka. Hickan började i går och har hållit på hela natten. Jag hickar i nästan ett dygn. Under natten vaknade jag säkert 12-15 gånger innan jag orkade gå upp för att äta frukost. Jag kommer ha träningsvärk i magen i morgon.
En annan irriterande biverkan är att jag är fumligare och inte kan hålla i saker samt att jag rycker ibland. Tur att jag har ett bra skydd på mobiltelefonen annars hade den varit trasig nu efter att kastats i golvet säkert 5 gånger igår och ändå håller jag inte på med den mycket för att jag vet om att jag rycker och inte känner hur hårt jag håller i den på grund av domningar i fingertopparna. Jag beter mig lite som om jag vore full, jag går inte alltid rakt och jag sluddrar lite när jag pratar. Jag känner själv att jag beter mig så bland annat så vill inte tungan alltid som jag vill.


Vi bäddade precis rent i sängen. Det var jobbigt så jag behövde vila lite. Nej, jag orkade inte lägga mig rätta och det var Camilla som la över mig täcket. Fördelen med att ha en dubbelsäng för sig själv, man väljer själv hur man ska ligga.
Nu börjar nästa omgång med undersökningar, Magnetkamera och PET/CT, så att läkaren kan bestämma vad nästa steg i behandlingen blir.

Jag önskar ingen att få cancer men om ni får det så önskar jag att ni får lika bra eller bättre behandling mot vad jag får. Tack för att vi alla betala skatt så att jag och alla andra som är sjuka kan få bra sjukvård till ett väldigt lågt pris. Jag vill inte ens veta vad jag skulle ha betalat för denna vården om jag hade betalat allt själv. Det enda jag vet så är att jag inte skulle ha råd att bli frisk.

Om ni undrar vad ni kan gör för mig så det bästa bara ett SMS eller ett kort telefonsamtal tillräckligt. Vill ni ändå göra något så skänk gärna en slant till cancerforskningen. Min variant är en barnvariant så tänk då gärna lite mer på våra yngre personer så att chansen är större att de kan växa upp och leva ett normallångt liv.
https://www.barncancerfonden.se
https://www.cancerfonden.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *